Brottsplats Stockholm uppdaterad. Nu mer användbar och snyggare än nånsin!

Jag fick ett “programmerarryck” igår och satte mig ner och började fundera på hur jag kunde göra brottsplatsstockholm.se lite vettigare. Sidan som låg uppe var rätt ful och inte så bra, varken tekniskt, sökmotorsmässigt eller användbarhetsmässigt. Så efter en och en halv dags hamrande på tangentbordet så är det nu dags för Brottsplats Stockholm V2. V som i version. Och 2 som i två. Ja ni fattar nog.

Brottsplats Stockholm, ny design, startsidan

Den nya startsidan

Brottsplats Stockholm, ny design, undersida

…och den nya undersidan

Nyheter

 • Snyggare och mer avskalad designmässigt. Jag gillar verkligen “Google-känslan” på sidan (och jo, Google Maps har varit en inspirationskälla)
 • Resultatet av en sökning listas nu, så man behöver inte scrolla runt i kartan för att se var alla träffar blev nånstans
 • Varje händelse har nu en egen sida, så man kan direktlänka till en viss händelse. T.ex. den här om en svan som hamnat i körbanan vid slussen: http://brottsplatsstockholm.se/2253/djur-skadat-omhandertaget-stockholm/
 • Skriven i HTML5 – mer eller mindre iaf, jag har inte lusläst specifikationerna ännu.
 • Mer information om varje händelse
 • Sist men inte minst: en tipsa-knapp vid varje händelse så det blir lättare att sprida sidan 🙂

Vad tycker ni? Jag tycker den blev riktigt bra. Förhoppningsvis kan den få puttra på av sig själv ett tag framåt nu utan att jag behöver göra något.

2 thoughts on “Brottsplats Stockholm uppdaterad. Nu mer användbar och snyggare än nånsin!

 1. Jäkligt bra och snyggt! 5 tummar upp (jo jag har så många). En fundering bara (jag är inte den som vill ge dig mer att göra men…). Går det att ha olika ikoner för olika typer av händelser? Typ brand har en liten eld och trafikolycka har en liten bil. Eller brand har en röd varningstriangel och trafik har en grön(?). Det vore ju bra på startsidan.

  • Absolut! Har funderat på det men inte hittat ikoner som passar perfekt riktigt. Men dom jag kollar på (och som jag använder just nu) är dessa:
   http://code.google.com/p/google-maps-icons/
   Problemet är att det kanske blir lite för “fyndigt” om t.ex. fylleri har ett gulligt ölglas. Det är ju en sajt som tar upp allvarliga saker så det måste kännas allvarligt hela vägen tycker jag.

Leave a Reply