Brottsplats Stockholm (på sätt och vis) i en Androidlur nära dig

I helgen så hade Stockholm Google Technology User Group ett ”Android-hackaton”. Peter Svensson på GTUG Stockholm beskriver hacktonet såhär: ”Målet med ett Hackathon är att programmera så mycket man kan under en längre tidsperiod. Varje team består av minst en person, gärna fler, som fokuserar på att under dagen utveckla en applikation i ett av de tre spår vi har. På kvällen röstar vi fram en vinnare av de bidrag som lyckats uppvisa en färdig applikation.”

För några veckor sedan blev jag kontaktad av en av personena som skulle dela i hacktonet. Han berättade att dom hade som idé att göra ett spel baserat på data från min sajt brottsplatsstockholm.se. För att få det att funka så behövde dom dock ett enkelt API mot sajten. Sagt och gjort: jag slängde ihop ett API nån helg efteråt, som nu dessutom finns tillgängligt här: http://brottsplatsstockholm.se/brottsplatsstockholm-api/.

Så i helgen gick hacktonet av stapeln och som bästa apps utsågs faktiskt appen som använde data från brottplats stockholm: ”CrimeSweeper”. Superkul! Om jag nu bara hade haft en androidmobil själv så jag kunde testa appen… :/ En video på appen finns dock:

Lite mer info om appen och hacktonet finns här: http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=3673 och lite längre ner på den här sidan: http://unclescript.blogspot.com/2009/12/gtug-android-hackathon-2811-2009.html.


Publicerat

i

av