Alla älskar iPad

Har sedan en vecka eller två haft en alldeles egen iPad. Nörden inom mig är lite deppig över att det tog en sån tid att få den, men bättre sent är inte alls tycker jag.

Så hur funkar den? Kort sagt: ungefär som väntat. Jag har tidigare trott och sagt att det kommer vara en suverän enhet att ha liggandes på soffbordet och som man tar fram då och då för att kolla mailen, nyheter, facebook, twitter och tv-guiden. Och efter två veckor kan jag konstatera att det är ungefär det man har den till.

Det stora testet var nog när jag bad min mamma ta en titt på den. Det tog nog bara några sekunder innan hon sa att hon ville ha en. Direkt så satte hon igång och surfa runt och titta på bilder. Enkelt i soffan, utan sladdar eller tunga bärbara datorer med fläktar som surrar. Succe, helt enkelt.

Jag kör även mycket Instapaper på den. Ibörjan kändes texten och formatet lite för stort, men efter ett tags användande nu är jag mer än nöjd. Inte lika bra att läsa på som en Kindle eller liknande, men helt ok ändå tycker jag.

Den absolut största fördelen jag kan hitta är att den är så portabel och att batteritiden är så bra. Man kånkar runt med den lite här och där; tar med den till källaren när man kollar till barnen, låter den ligga lite i skymundan på köksbänken för att snabbt kolla lite nyheter i väntan på att pastan ska koka (för vem klarar sig utan aftonbladet i 8 minuter?). Jag har flera gånger kommit på mig själv ståendes lutandes mot någon dörrkarm och läsa igenom ett instapaper dokument. Suveränt!

Eftersom jag inte vet det svenska priset så vet jag inte hur prisvärd den kommer vara när den väl kommer hit, men att betala ungefär 3.500 4.000 kr (tack din ekonomiavdelningen för den korrigeringen) för den i USA var helt klart värt det. Jag är skitnöjd med den, helt enkelt!

Mamma kollar iPaden. Med tanke på att hon lattjade med den ett par timmar så antar jag att hon var nöjd.

Ester. Gillar att kolla på bilder av sig själv. 3 år och inga problem att bläddra mellan bilderna. Gillar även att titta på Molly Mus på YouTube (via iPaden då, såklart).

Leave a Reply