iPhone 4: underbar så länge du inte försöker ringa

Man brukar ju skämta lite om moderna telefoner med alla sina funktioner genom att ställa frågan “går det att ringa med den också?”

Faktum är att det gått så långt nu så det blivit sanning. Sedan ett par veckor tillbaka har jag en iPhone 4. Sammanfattningsvis är den helt underbar: fantastisk skärm, snabbare att jobba med, möjglihet till att spela musik samtidigt som man surfar eller SMS:ar. En perfekt partner när man är ute och reser eller går.

Om det inte vore för det här med att ringa då.

Uppskattningsvis var tredje samtal avbryts mitt i. Ibland med ett liten tut-tut-tut-ljud som signalerar att något är fel, ibland utan ljud alls. Den sista är den som är mest jobbig: jag kan stå och prata med någon och så märker jag efter en stund att personen i andra luren inte svarar eller “hummar” när jag pratar. Och jodå, samtalet har blivit avbrutet och jag har pratat med mig själv i en minut eller två. Oerhört jobbigt. Och pinsamt när jag pratar på för fulla muggar och så ringer plötsligt telefonen! Folk runt omkring mig måste tro jag är tokigt eller att jag bara låtsas prata med någon. Pinsamt, som sagt. Och irriterande och frusterande.

Dessutom så slås funktioner på hux-flux. När jag pratar med någon så sätts ibland högtalartelefonen på, ibland aktiveras mute-knappen. Och ljudet! Det är som att höra dom andra prata i en burk i Afghanistan. Verkar särskilt gälla samtal från en iPhone 4 till en iPhone 4. Vafanliksom..

Men i övrigt; suverän telefon!

3 thoughts on “iPhone 4: underbar så länge du inte försöker ringa

 1. Har aldrig brugt iPhone. Deler ikke smag med Steve Jobs, og vil helst ha’ en tlf der gør som JEG vil – ikke som Steve vil ha’.

  Jeg har haft en HTC Desire i en måned nu, og kan VARMT anbefale den. Hurtig, responsiv, customizable up to over your ears.

  Og så kan den i øvrigt multitaske ret ubegrænset

  Kan varmt anbefales til en hacker som dig. Google har endda et projekt kørende som gør det muligt at lave ‘native’ apps med HTML + Javascript (eller PHP eller Python eller PERL eller….)

  Hoppas du klarar av det Danske!

  Just in case you wanna check out the free world 😉

  • Tack för tipset! Jag sitter väl fast med en iPhone nu i 2 år, men efter det är det dags att utvärdera om det blev byte av telefon!

   Tyvärr så är ju Apple så smarta/dumma att dom låser in mig i Iphoneträsket genom att jag köper program i appstore som sen såklart bara fungerar på iphone/ipad. Och köpta program vill man ju inte kasta bort sen.. :/

   • Og det er jo NETOP den fælde (‘trap’) de vil have dig i!

    Med en Android tlf. kan du vælge mellem HTC’s ca. 15 millioner tlf. modeller, Samsung – Sony Ericson etc….

    AFAIK kan du tage dine apps med dig.

    OPEN = best for consumer
    CLOSED = best for company

    At any rate, mon ikke der kommer en firmware update til iPhonen, sådan at den faktisk OGSÅ kan ringe 🙂

    (Make a call? there’s an app for that too!)

Leave a Reply