Första lagliga skivan köpt och nedladdad

Jag har precis köpt min första lagliga skiva över Internet. iTunes Music Store? Nej nej! Från den ryska sajten allofmp3.com såklart! Det är den första sajten jag sett som möter mina behov: bra utbud, attraktiva priser, lättnavigerad sajt och flera (icke-kopieringsskyddade) ljudformat och bitrates att välja mellan.

  • Utbud = dom hade skivan Adapt Or Die med Everything but the girl.
  • Attraktiva priser = skivan kostade endast $2 (på iTunes Music Store kostade den $10).
  • Lättnavigerad sajt = ..well. jag hittade skivan och lyckades köpa den! 🙂
  • Flera ljudformat som inte är kopieringsskyddade = jag kunde välja mellan MP3, VMA, OGG m.fl. och jag kunde dessutom välja vilken bitrate jag önskade (högre kvalitet = högre pris = smart!). Och musiken kodas mha Lame som enligt många är den bästa encodern på marknaden. Dessutom kan jag lyssna på musik i min mobil och via min SqueezeBox, något som inte är möjligt med musik från iTunes Music Store. Frihet!

Det kommer bli fler köp från allofmp3 i framtiden. Det är konstigt att inte fler musikbutiker har liknande priser. Jag ser musik som en masskonsumtionsvara numera, något endast allofmp3 verkar ha insett.

Och så här efteråt måste jag säga att köpa musik lagligt känns rätt bra ändå. Man värdesätter musiken på ett annat sätt. Lyssnar mer engagerat på den på nåt vis. När man laddar ner 20 skivor per dag från the pirate bay så bryr man sig inte så mkt om musiken alla gånger… :/

Leave a Reply