Karta med anmälda brott i Stockholm – bra idé tydligen!

Jag snickrade ihop en ny sajt under helgen: brottsplatsstockholm.se. På sajten kan man på en karta se var i Stockholm som ”händelser” rapporterats till polisen. Dom mest vanliga är t.ex. ”trafikolycka”, ”brand” och ”rattfylleri”.

Att lägga ut allt på en karta tyckte jag var en superbra idé. Däremot var jag inte säker på vad andra personer skulle tycka om idéen, så jag skickade ut en ”trevare” på Twitter. Responsen lät inte vänta på sig. Flera personer ”retweetade” min tweet och kort därefter så började bloggar att länka till sajten. Det var uppenbarligen fler än jag som tyckte det var en bra idé och att se twitterinlägg och bloggar som skrev om sajten kändes fantastiskt kul, minst sagt.

Lite mer info om varför jag gjorde sajten hittar ni på bloggen mashup.se där jag blivit intervjuad via epost:
http://www.mashup.se/svenskamashups/brottsplats-stockholm-vad-hander-pa-din-gata

Fler bloggar jag hittat som skriver om kartan:
http://webb.feber.se/art/165994/brottsplats-stockholm/
http://blog.crimereports.com/2009/09/28/stockholm-puts-crime-online/
http://dinomvarld.se/Internet/Har-sker-brotten-i-Sthlm-realtidskarta

Tyvärr verkar det som att såfort jag fick igång sajten så slutade Polisen att skicka ut händelser på sidan där jag hämtar dom ifrån – http://www.polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Handelser/. Ingen händelse rapporterad sen tidigt i morse. Jag hoppas att det bara är slumpen som gör att dom inte uppdaterar sin sida just nu och att det inte har nåt med min sida att göra :/. För det är ju en bra och vettig sajt, eller vad tycker ni?

Skärmdump av brottsplatsstockholm.se

Japp. ”Helikopterrånet” finns med.

Twitterinlägg om brottsplats Stockholm

Lite härliga twitterinlägg om sajten.


Publicerat

i

av