Snow Leopard: tre veckor efter ominstallation börjar allt falla på plats

För ungefär tre veckor sedan bestämde jag mig att installera om Snow Leopard på min Mac. Främsta anledningen var att Spotlight bråkade och vad jag än gjorde så fick jag ingen ordning på problemet. Ominstallation to the rescue.

Dotornörd Datorintresserad som jag är finner jag det alltid lite intressant att se hur lång tid det tar innan man liksom börjar komma iordning med den nya installationen. Alla program man använder måste finnas på plats. Dropboxen måste vara up to date. Alla små ikoner vid menu bar måste fixas. Mycket jobb och mycket pill helt enkelt.

Den här gången har det alltså tagit ungefär tre veckor och för att få systemet anpassat till mig så installerade jag följande program i ungefär denna ordning:

Där har ni det! Alla program man behöver till OS X!

(”Och hur funkar datorn då efter ominstallationen?”, frågar ni. ”Sådär” svarar jag och muttrar lite om att det fortfarande är problem att öppna ziparkiv och dmg-filer. Men det fixar väl snart 10.6.2-uppdateringen antar jag…)


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *