Nu är Chrome min standardwebbläsare

Idag tog jag det stora steget att göra Googles webbläsare Chrome till min standardwebbläsare. De fem fördelar som väger tyngst är:

  • Snabbheten! Först så startar den blixtsnabbt. Och sen så känns den allmänt snabbare att jobba med.
  • Snyggheten! Chrome är i mina ögon en riktigt snygg webbläsare. Kanske den snyggaste hittills (i jämfördelse med Safari, Firefox och Safari). Avskalad och minimalistisk i sann Google-anda.
  • Alltid uppdaterad. Jag behöver inte manuellt kolla om det finns uppdateringar, allt görs i bakgrunden. Utan att behöva oroa mig har jag alltid de senaste säkerhetsfixarna osv. Vissa har uttryckt oro över att webbläsaren uppdaterar sig själv men jag är helt ok med det. Dock läser jag releases-bloggen så jag har lite koll på vad som är nytt och ändrat.
  • Tillägg/extensions. Det finns massor av trevliga tillägg som utökar webbläsarens funktionalitet. Mest använda hos mig än så länge är One Number för att kolla om jag har olästa mail i Gmail eller ”blippar” i Google Wave, Google Calendar Popout som visar min kalender, Google Tasks för att visa min att-göra-lista och så sist Simplenote för att kunna läsa och skriva Simplenote-anteckningar.
  • Inkognito-läge. Bara ett klick bort (eller ett kortkommando om man som jag gillar tangentbord) finns ett inkognitoläge som låter mig surfa utan att gamla cookies ligger och stör. Perfekt för att testa sidor som icke inloggad eller för att testa hur sökresultat ser ut i Google för någon som inte har någon sökhistorik (extra viktig sedan Google aktiverade personlig sök för alla användare).

Trots att jag verkligen gillar Chrome är det ändå några saker jag saknar från tiden med Firefox: möjligheten att visa saker i sidebaren (t.ex. mina Deliciousbokmärken, eller Aftonbladets– eller DNs mobila webbsajter), awesomebar och tillägget Firebug. Så det verkar som att Chrome blir surfa-runt-för-det-mesta webbläsaren och Firefox blir webbläsaren jag har igång när jag ska felsöka javacript eller trixa med HTML/CSS.

Chrome släpptes så sent som igår i skarp version 4 för Windows. Vi Macägare får hålla oss tillgodo med en betaversion än så länge (men var inte rädd för det, den funkar superbra ändå!). Du laddar förresten hem Chrome här: http://www.google.com/chrome.


Publicerat

i

av

Etiketter: