Brottsplatskartan goes Berlin

Min webbplats Brottsplatskartan har tuffat på ett par år nu. Jag gillar den, rent tekniskt. Det är roligt att utveckla funktioner för att hitta platser i texter och att utveckla sajter för att göra den synligt för Google och användbar för användarna. Man får såklart bortse från att det kan vara otäcka brott och så vidare som den visar.

Under en längre tid har jag klurat på om det skulle vara värt att göra en version av sajten för ett annat land eller i alla fall för en stad i ett annat land. Efter att ha letar runt så hittade jag Polisen i Berlin som presenterade sina händelser i ett rimligt bra format.

Så sagt och gjort, långsamt under ett tag nu har jag börjat bygga en tysk version av Brottsplatskartan som heter ”Was Ist Passiert?”.

När jag gör nya projekt har jag som mål att lära mig något nytt så denna gång blev tekniken bland annat:

Was ist passiert är långt ifrån klar men även långt ifrån obrukbar. Se och testa sajten här: https://wasistpassiert.com/.


Publicerat

i

av

Etiketter: