TextTV.nu: smartare text-tv för dator, mobil & surfplatta

Ett fritidsprojekt jag har tillsammans med en vän är text tv-sajten texttv.nu. Det är en modernare variant av SVT:s klassiska Text TV. SVT har förvisso en egen sajt, men vi tyckte det fanns så många förbättringsmöjligheter att vi gjorde en helt egen text-tv-sajt.

Vad är bättre med vår sajt mot ”orginalet” då? Jo:

Anpassad för mobilen …men också för bredare skärmar

SVT:s webbaserade text tv är inte anpassad för mobilen alls. Besöker du deras sida så måste du hålla på och zooma in på sidan för att se texten. Och knapparna för nästa/föregående sida är väldigt små och svåra att träffa. På texttv.nu däremot så är allt anpassad för mobiltelefoner: texten är stor redan från början, knapparna är stora, osv.

Sitter du på en stor datorskärm så har vi faktiskt anpassat sajten för dig också: flera sidor kan då visas i bredd och du slipper scrolla så mycket för att läsa all innehål.

Adressen är enklare

Vår adress är texttv.nu. Hela tre tecken kortare än SVT:s motsvarande på svt.se/texttv! 🙂 Därmed förhoppningsvis både lättare att komma ihåg och snabbare att skriva.

Text TV-sidorna går att dela

Kanske den mest kraftfulla funktionen på textv.nu är möjligheten att faktiskt kunna dela sidor och sprida dom vidare till vänner, eller posta en sida på facebook eller twitter.

SVT:s text-tv fungerar som det gjorde på TV-apparaterna för länge sen (och nu också för den delen) för en sida finns bara här och nu. Tittar du på en text-tv-sida och en text idag så kommer den med största sannolikhet innehålla en helt annan text nästa dag.

På texttv.nu har vi löst detta genom att lägga till en dela-knapp vid varje sida. Via den kan du få en unik länk som för evigt sparar sidan och texten du läser. Så du kan såhär i efterhand läsa att man faktiskt kan få pengarna tillbaka om en konstert är usel, att rörposten lever och frodas i Lund, eller att bältdjur står emot pistolskott. Hurra för permalänkar!

Flera text-tv-sidor samtidigt

Genom att i webadressen ange flera sidor med kommatecken mellan sig, eller ett spann av sidor med bindestreck/minustecken mellan sig, så går det att se flera sidor samtidigt. Detta är bra för dig som besökare för då behöver du inte klicka dig vidare till nästa sida och hålla på.

Exempel:

Du kan såklart också kombinera din egen kombination, vad sägs om toppnyheterna på sidan 100 i kombination med senaste sportnyheterna på sidan 300 och så in med resultaten från sidan 377: http://texttv.nu/100,300,377.

Nästan magiskt bra!

Och mer (faktiskt!)

Sajten innehåller faktiskt ännu fler små finesser och funktioner som vi hoppas gör den till den bästa text-tv-sajten.