Det blir en Pilen!

Efter att ha letar runt i ett gäng affärer och efter att ha provcyklat sådär 4-5 cyklar har jag äntligen funnit min nya cykel: Pilen. Pilen är en svensktillverkad (eller iaf monterad) cykel som sätts ihop i Målilla i Småland. Den är ”byggd för att gå lätt både på landsvägar och skogsvägar. Det är en robust och gedigen cykel med en gammaldags körställning. Med extra kraftiga ekrar, dubbelbottnade fälgar och en kraftig pakethållare tål den även mycket packning.” Helt enkelt en skön hoj med gammeldags feeling av väldigt bra kvalitet. Den är inte särskilt ”flashig”, däremot väldigt snygg och ”skön” på nåt vis. Den känns klassisk. Och, som sagt, väldigt stabil och välbyggd. Vilket jag gillar. Ska jag spendera många tusenlappar på en cykel ska det vara en cykel jag kan använda i många år framöver. Dessutom föll jag för deras hemsida som innehöll många detaljer kring tillverkningen och många bilder. De är inte så många hemsidor som bjussar på sånt.

Såld, helt enkelt.

Värt att notera är att jag hittade cykeln under lunchen på Cykelkällan i Vasastan. En härligt småsunkig affär som det knappt gick att gå runt i eftersom det fanns så många begagnade cyklar överallt. Och han som guidade runt mig var en riktig meckarkille med oljiga händer. Sånt ger förtroende på nåt vis. Hellre köpa cykel av snubbe med oljiga händer på en liten skum affär än av en kostymnisse på en stor kedja!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Det blir en Pilen!”

  1. Profilbild för Maggan
    Maggan

    Snygg!!! Har du köpt lyxvarianten som Alexandra Thorell, Student 23 ár???

  2. Profilbild för Ylva
    Ylva

    Jag vill oxå ha en; svart dam utan växlar, får man grupprabatt???

  3. Profilbild för Pär
    Pär

    Maggan: Klart det blir lyxvarianten. Svart. Dock i herrversion.

  4. Profilbild för Peter
    Peter

    Fantastisk cykel! Har lige købt en smuk sort 5-gear herremodel, som jeg kører 15 kilometer frem og tilbage til arbejde på hver dag. I fin, afslappet og storsmilende stil. Jeg ville ønske jeg kunne bruge to!

  5. Profilbild för Micke
    Micke

    tjena. Nice cykel jag provcyklade den och föll för den direkt, den ser lite gubbig ut men då ska bara folk veta hur jävla skön den är, ren cykelglädje. Jag har betällt en svart 5-vxl. Jag föll också på deras underbara hemsida och alla komponenter var av högsta kvalité

  6. Profilbild för Thymus
    Thymus

    Hej

    För de som gillar att se hur pilencyklarna görs, så finns det nu filmer som detaljerat skildrar detta. Detta är ren cykelporr 🙂

    http://www.pilencykel.se/film.htm