Dumma Mac 2: Mappar inte längst upp i Finder

Ok, här kommer en till grej jag irriterar mig på:

I Windows kommer mappar högst upp i Explorer-fönster. Det gör det lätt att.. ja hitta alla mappar som finns i en mapp. Jag navigerar rätt mycket bland mappar.

I OS X kommer mapparna i bokstavsordning. Det gör det.. ja svårt att hitta alla mappar som finns i en mapp. Letar jag efter en mapp så får jag klura och leta som en tok. Döpte jag mappen till ”pix”, ”images”, ”photos” eller vad? Minns inte, bläddra, bläddra, bläddra. Har man en mapp med ett par tusen filer är det inte så lätt vill jag lova.

Visst, jag har valt att sortera innehållet i mappen i bokstavsordning, men jag tycker ändå det skulle kännas bättre att alla mappar kom först, i bokstavsordning, och sedan alla filer, även dom i bokstavsordning såklart.

os x folders not at top

Kolla! Vad gör alla mappar där nere?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Dumma Mac 2: Mappar inte längst upp i Finder”

 1. Profilbild för Simon
  Simon

  Personligen ser jag det här som en feature, men kan du inte bara sortera efter ”Typ” i Finder? Då hamnar alla mappar tillsammans.

 2. Profilbild för Pär
  Pär

  @Simon: Det är nog en vanesak, men jag som kommer direkt från windows tycker det är helgalet. Men jag ska prova att köra sorterat på typ ett tag och se om det hjälper. Mapparna kommer väl inte längst upp för det, men dom lär ju vara samlade iaf.

 3. Profilbild för Simon
  Simon

  En annan grej som jag tycker underlättar mycket är att skriva in de första bokstäverna i mappens namn för att hoppa direkt dit i listan. Använder det jämt. Fast det är såklart inte så lätt om man inte vet exakt vilken mapp man letar efter…

 4. Profilbild för Tomas

  Jag tycker också det är väldigt irriterande! Finns det verkligen ingen lösning på detta?

  M v h
  Tomas

  1. Profilbild för Pär
   Pär

   Jag har börjat använda TotalFinder (http://totalfinder.binaryage.com/) som bl.a. kan fixa så att mapparna ligger överst. I övrigt ett superprogram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *